Breaking News
Home >> Stille zwembadpomp

Stille zwembadpomp

Stille zwembadpompen zijn veel populairder dan pompen die veel geluid maken. Eigenlijk hoef je ze niet eens te vergelijken, want wie wil er nou de hele dag naar de herrie van een zwembadpomp luisteren of de trillingen daarvan in de grond voelen? Immers, het geluid dient ook geen enkel doel, je weet alleen dat hij aan staat. Gelukkig zijn er genoeg stille zwembadpompen waar je uit kunt kiezen zodat je je geen zorgen hoeft te maken of de pomp nou eigenlijk wel werkt. Heb je wel een luidruchtige of rumoerige pomp? Dan kunnen daar enkele redenen aan ten grondslag liggen.
Heb je een pomp die veel geluid maakt, kijk dan eens naar de volgende oorzaken:

  • sommige pompen zijn in het begin fluisterstil, maar naarmate je ze langer gebruikt beginnen ze vervelende geluiden te maken doordat de lagers langzaamaan slijtage vertonen of omdat de motor van de pomp steeds verder los trilt. Dit is het moment om onderhoud aan je pomp te doen. Doe daarbij niet aan symptoombestrijding, maar kijk naar wat de werkelijke oorzaak is dat de pomp steeds meer geluid maakt. Zorg dat je voor die oorzaak een oplossing vindt, of orienteer je op het kopen van een stille zwembadpomp.
  • Soms ligt het simpelweg niet aan de pomp, maar aan de ondergrond waar hij op staat. Het kan bijvoorbeeld een trillende ondergrond zijn, of er ontbreken rubbers om de trillingen te dempen onder de voet(en) van de pomp.
  • Ook kan het voorkomen dat je gewoon een pomp hebt die veel geluid maakt, of een die niet meer goed gerepareerd kan worden. Dan is het tijd om een nieuwe pomp te kopen, een stille zwembadpomp wel te verstaan.

Indien de pomp veel lawaai maakt door de trillingen, of eenvoudigweg een luide motor heeft, dan zijn hier wat tips waarmee je het geluid kan verminderen.

Monteer geluidsdempende materialen

Geef je pomp een goede onderhoudsbeurt. Kijk daarnaast of je pomp op een harde ondergrond staat. Is dit het geval, plaats dan goede rubbers onder je pomp die het geluid dat je pomp maakt kunnen absorberen. Je kunt daarvoor geluidsabsorberende rubbers kopen, maar het volstaat ook om zelf gewoon een plak rubber onder je pomp te leggen die je toevallig nog ergens hebt liggen.

Silent Running Verf Coating 

Dit is een hele speciale, en tot voor kort had ik zelf nog nooit van gehoord. Er bestaan coatings op de markt die je direct op je pomp kunt aanbrengen waardoor het geluid gedempt wordt. Het principe achter deze verf is dat de coating de trillingen omzet naar warmte. Hierdoor heb je dus een snelle en eenvoudige oplossing om voor eens en voor altijd van de vervelende trillingen en geluid af te komen van je pomp. Zorg er wel voor dat je pomp in een ruimte staat die goed geventileerd wordt zodat je pomp nooit oververhit kan raken.

Geluidsisolatie zwembadpomp

Je kunt een zwembadpomp op talloze verschillende manieren geluidsdicht maken. In de meeste gevallen zul je daarvoor een behuizing moeten maken of een aantal lagen schuimrubber of foam aanbrengen. Deze manier van het geluid van je pomp dempen loopt vaak in de papieren en levert in de meeste gevallen niet het gewenste resultaat op.

De allerbeste optie is een stille zwembadpomp kopen. Stille zwembadpompen zijn in vergelijking vaak niet heel veel duurder, en de kwalitatief goede modellen van de bekende merken zijn doorgaans geluidsarme zwembadpompen, of eigenlijk beter gezegd, volledig stille zwembadpompen. De Intex Krystal Clear Zandfilterpomp is bijvoorbeeld een hele stille zwembadpomp. De prestaties van deze pomp zijn uitstekend en er zijn veel positieve reviews van gebruikers te vinden. Het is zo’n pomp die je eigenlijk na installatie vergeet omdat je hem niet meer hoort, en dat zou eigenlijk met alle pompen het geval moeten zijn. De Pentair Bovengrondse Zwembadpomp Freeflo FF L-031 is ook zo’n pomp die aan alle vereisten voldoet. Hij is betrouwbaar, heeft een lange levensduur, is stil en ook nog redelijk betaalbaar. Er dus geen enkel excuus meer en je hoeft je dus niet langer te irriteren aan een lawaaierige zwembadpomp in je tuin nu deze stille zwembadpompen goedkoop en makkelijk online te koop zijn.

Pentair Zwembadpomp Whisperflo WFL-203 Review

Pentair Zwembadpomp Whisperflo WFL-203 EAN 8717605034287

Wanneer je op zoek bent naar een stille zwembadpomp die toch hoge prestaties levert is het zeker aan te raden naar de Pentair Zwembadpomp Whisperflo WFL-203 te kijken. Het is een pomp voor droge opstelling. Deze fluisterstille pomp is ontwikkeld om de beste prestaties te halen met een zo laag mogelijk …

Read More »

Pentair Freeflo FF L-051 Bovengrondse Zwembadpomp Review

Pentair Freeflo FF L-051 EAN-8717605088143

Het vinden van een goede fluisterstille zelfaanzuigende zwembadpomp kan een behoorlijke opgave zijn wannneer je niet direct het geld van een professionele zwembadpomp wilt of kunt uitgeven. Er zijn een groot aantal hele goedkope pompen op de markt, maar deze pompen zijn dat veelal alleen in aanschaf. Wanneer je gaat …

Read More »

Pentair Zwembadpomp Whisperflo WFL-301 Review

Pentair Zwembadpomp Whisperflo WFL-301 EAN 8717605034294

Wanneer je een zwembad of een spa hebt, moet je die natuurlijk wel in de beste conditie houden. De Pentair Zwembadpomp Whisperflo WFL-301 is het nieuwste snufje op het gebied van spa en zwembad technologie. Hij is voorzien van een state-of-the-art motor die ontwikkeld is om meer water te laten …

Read More »

Pentair Zwembadpomp Whisperflo WFL-201 Review

Pentair Zwembadpomp Whisperflo WFL-201 EAN 8717605034270

De Pentair Zwembadpomp Whisperflo WFL-201 230 Volt 9,0 ampere pomp is op zwembad gebied een revolutionaire doorbraak. Deze pomp is super efficient en bijzonder gemakkelijk in de bediening. De Pentair Zwembadpomp Whisperflo WFL-201 heeft een zuig- en persaansluiting en kan zowel worden gebruikt voor zwembaden als spa’s. Deze pomp maakt …

Read More »