Breaking News
Home >> Bovengrondse zwembadpomp >> Pentair Freeflo FF L-051 Bovengrondse Zwembadpomp Review
Pentair Freeflo FF L-051 EAN-8717605088143

Pentair Freeflo FF L-051 Bovengrondse Zwembadpomp Review

Het vinden van een goede fluisterstille zelfaanzuigende zwembadpomp kan een behoorlijke opgave zijn wannneer je niet direct het geld van een professionele zwembadpomp wilt of kunt uitgeven. Er zijn een groot aantal hele goedkope pompen op de markt, maar deze pompen zijn dat veelal alleen in aanschaf. Wanneer je gaat kijken naar het energieverbruik van de pomp en het onderhoud, dan kom je vaak bedrogen uit. De Pentair Freeflo FF L-051 is echter zo’n zeldzaam ontworpen goedkope zwembadpomp die wel zijn geld waard is. Daarnaast is deze pomp uitstekend geschikt voor bovengrondse en kleine ingegraven zwembaden. Wat deze pomp met name bijzonder maakt in zijn prijsklasse is het feit dat de pomp aan de perszijde tot maar liefst 90 graden draaibaar is. Hierdoor kan je de pomp in elke gewenste hoek in een handomdraai installeren. (bekijk laagste prijs)

De Pentair Freeflo FF L-051 is voorzien van een dikwandig kunststof pomphuis inclusief krachtig voorfilter en extra grote zeefmand. De laatste punten zijn zaken die je normaliter alleen in de duurdere categorie pompen tegenkomt.

De Pentair Freeflo FF L-51 is de opvolger van de populaire Swimmey pompserie.

Klik Hier Voor Meer Info!

Eigenschappen van de Pentair Freeflo FF L-051

 • fluisterstille zwembadpomp
 • zeer energiezuinig
 • bruikbaar voor zowel bovengrondse als klein ingegraven zwembaden
 • unieke zelf instelbare hoek voor de pomp
 • monoblok model geschikt voor kleine ruimtes
 • extra grote zeefmand voor makkelijk onderhoud en minder schoonmaken
 • robuuste behuizing voor een lange levensduur

Capaciteit van de Pentair Freeflo FF L-051

 • Capaciteit bij 2 meter 14.000 liter per uur
 • Capaciteit bij 5 meter 11.000 liter per uur
 • KW P1:  0,71
 • KW P2:  0,37
 • 0,5 PK

De pomp heeft een Voltage van 3 x 230V en 440v (krachtstroom) en levert 3 ampère.

Gebruik deze pomp altijd in combinatie met een motorbeveiligingsschakelaar.

Andere Reviews 0ver de Pentair Freeflo FF L-051

Een klant heeft deze pomp gekocht ter vervanging van hun vorige model uit de Swimmey pompserie. Hoewel de prijs niet echt significant hoger is geworden, is er ten opzichte van het oude Swimmey model een hoop verbeterd. Klanten zijn met name te spreken over het gemak van aansluiten door de 90 graden draaibare pomp. Verder is de behuizing ook verbeterd waardoor de pomp makkelijk 10 jaar mee kan. Het feit dat het een monoblok model is zorgt ook dat deze geruislozer pompt dan de eerdere modellen en op een kleiner oppervlak geinstalleerd kan worden. Tot slot wordt het energiezuinige karakter van de pomp erg geroemd.

De installatie van deze pomp kost gemiddeld zo’n 10 minuten en de pomp heeft uit alle reviews een 4.6 uit 5 sterren ontvangen.

Het vinden van een goede fluisterstille zelfaanzuigende zwembadpomp kan een behoorlijke opgave zijn wannneer je niet direct het geld van een professionele zwembadpomp wilt of kunt uitgeven. Er zijn een groot aantal hele goedkope pompen op de markt, maar deze pompen zijn dat veelal alleen in aanschaf. Wanneer je gaat kijken naar het energieverbruik van de pomp en het onderhoud, dan kom je vaak bedrogen uit. De Pentair Freeflo FF L-051 is echter zo'n zeldzaam ontworpen goedkope zwembadpomp die wel zijn geld waard is. Daarnaast is deze pomp uitstekend geschikt voor bovengrondse en kleine ingegraven zwembaden. Wat deze pomp met…

Review overzicht

User Rating: 2.58 ( 18 votes)

Check Also

Pentair Zwembadpomp Whisperflo WFL-301 EAN 8717605034294

Pentair Zwembadpomp Whisperflo WFL-301 Review

Wanneer je een zwembad of een spa hebt, moet je die natuurlijk wel in de …