Breaking News
Home >> Bovengrondse zwembadpomp >> Pentair Bovengrondse Zwembadpomp Freeflo FF L-071 Review
Pentair Bovengrondse Zwembadpomp Freeflo FF L-071

Pentair Bovengrondse Zwembadpomp Freeflo FF L-071 Review

Wanneer je al wat langer een zwembad bezit weet je dat de allergoedkoopste zwembadpomp slechts leuk is voor een paar weken. Daarna gaat een pomp van net iets meer dan 100 euro vaak kapot, of je word helemaal gek van de trillingen en het lawaai dat de pomp voortbrengt. Je hebt niet zomaar een pomp nodig voor het zwembad in je tuin, maar een die jaren meegaat en het liefst fluisterstil is zodat je ongestoord met vrienden of het gezin kunt genieten in het zwembad. De Pentair Freeflo FF L-071 blinkt daarbij uit in de goedkope serie (tot 350 euro). De pomp is bijzonder gewild bij particulieren met kleine bovengrondse zwembaden en is een waardige opvolger van de Swimmey serie pompen. (bekijk laagste prijs)

Overzicht van de Pentair Freeflo FF L-071 Zwembadpomp

Anders dan veel andere merken zwembadpompen is Pentair niet alleen in het goedkope segment actief, maar heeft het gerommeerde merk ook een naam hoog te houden in het professionele segment. Dit is duidelijk te merken aan de techniek en innovatie die vanuit de duurdere series in de 3-cijferige serie is geimplementeerd. Zo is de pomp voorzien van een robuust en dikwandig pomplichaam vervaardigd van kunststof en aluminium voor een extra lange levensduur waarbij geen corrosie (roestvorming) kan optreden. Daarnaast is gekozen om de pomp te ontwerpen als een monoblokmodel waarbij de perszijde van de pomp tot 90 graden draaibaar is. Dit zorgt ervoor dat de pomp bijna geruisloos is (wat uniek is in zijn prijsklasse) en bovendien zeer eenvoudig te installeren bij elk type bovengronds zwembad. Een ander voordeel van deze monoblok pomp is dat hij een kleinere oppervlakte nodig heeft dan de meeste pompen.

Klik op onderstaande button voor meer informatie over deze pomp of bekijk hier de laagste prijs.

Klik Hier Voor Meer Info!

Eigenschappen van de Pentair Bovengrondse Zwembadpomp Freeflo FF L-071

 • is bijna volledig geruisloos
 • is zeer duurzaam en vervaardigd van corrosiewerend metaal en plastic
 • is te gebruiken voor elk bovengronds en klein ingegraven zwembad tot maximaal 17m3
 • heeft 90 graden draaibare pomp aan de perszijde voor gepersonaliseerd installatie
 • directe opvolger van de populaire Swimmey pompserie
 • uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Capaciteit van de Pentair Freeflo FF L-071 Bovengrondse Zwembadpomp

 • Maximale capaciteit bij 2 meter 17.000 liter per uur
 • Maximale capaciteit bij 5 meter 14.000 liter per uur
 • KW P1:  0,97
 • KW P2:  0,55
 • 0.75 PK

De pomp heeft een Voltage van 230V en levert 4,2 ampère.

Gebruik deze pomp altijd in combinatie met een motorbeveiligingsschakelaar.

Andere reviews over de Pentair Bovengrondse Zwembadpomp Freeflo FF L-071

Gebruikers geven deze pomp een 4.2 op een schaal van 5 sterren voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Verder krijgt deze pomp goede beoordelingen voor het installatiegemak doordat de pomp aan de perszijde tot 90 graden gedraaid kan worden. Een ander punt dat door klanten veel wordt geroemd is de fluisterstille eigenschap ten opzichte van andere pompen in zijn prijsklasse.

Conclusie over de Pentair Bovengrondse Zwembadpomp Freeflo FF L-071

De Pentair Freeflo FF L-071 is een van de beste keuzes voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare goedkope zwembadpomp in de prijsklasse tot 350 euro. Veel kopers hebben eerdere ervaringen met pompen uit hetzelfde of een goedkoper geprijsd segement en roemen de pomp in vergelijking met andere pompen om de eenvoudige installatie, lange levensduur en het stille draaien van de pomp. Concluderend is dit een waardige opvolger van de Swimmey Pompserie en een uistekende keuze voor mensen die graag eenmalig honderd euro extra neerleggen zodat ze niet elk jaar een nieuwe pomp hoeven te kopen.

Wanneer je al wat langer een zwembad bezit weet je dat de allergoedkoopste zwembadpomp slechts leuk is voor een paar weken. Daarna gaat een pomp van net iets meer dan 100 euro vaak kapot, of je word helemaal gek van de trillingen en het lawaai dat de pomp voortbrengt. Je hebt niet zomaar een pomp nodig voor het zwembad in je tuin, maar een die jaren meegaat en het liefst fluisterstil is zodat je ongestoord met vrienden of het gezin kunt genieten in het zwembad. De Pentair Freeflo FF L-071 blinkt daarbij uit in de goedkope serie (tot 350 euro).…

Review overzicht

User Rating: Be the first one !

Check Also

Pentair Zwembadpomp Whisperflo WFL-301 EAN 8717605034294

Pentair Zwembadpomp Whisperflo WFL-301 Review

Wanneer je een zwembad of een spa hebt, moet je die natuurlijk wel in de …