Breaking News
Home >> Op merk >> Intex

Intex

Intex (voluit Intex Recreation Corp) is een internationale leverancier van zwembaden, zwembadpompen en zwembadfilters. De producten van Intex staan vooral bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding. Intex laat bij hun producten met name de boventoon liggen op veiligheid, comfort en fun.
 
Intex bestaat nu 40 jaar en de producten van Intex zijn inmiddels in 100 landen wereldwijd verkrijgbaar. Opgericht in 1977 ontwikkelden ze hun eerste bovengronde zwembad pas in 1997.

Intex zwembadpomp aansluiten

Voor het schoonhouden van een zwembad is een zwembadpomp onmisbaar. Wanneer je een Intex zwembadpomp koopt, dan koop je die voor meerdere functies. Pompen van Intex kunnen namelijk aangesloten worden om de waterkwaliteit optimaal te houden en het water maximaal te reinigen. Daarnaast wordt de Intex pomp ook veel gebruikt voor zwembadverwarming.

Naast de reguliere aansluiting van de filterpomp volgens de handleiding kan deze ook worden aangesloten op een zandfilter. De meest uitgebreide modellen hebben zelfs de mogelijkheid om desinfectie apparaten aan te sturen.

Welke Intex zwembadpomp moet ik kopen?

Een Intex zwembadpomp gebruik je voor het filteren van het zwembadwater, al dan niet in combinatie met een zandfilter. Intex heeft zich als doel gesteld om al het zwembadwater binnen 4 uur rond te pompen. Onze ervaring zegt dat je voor maximaal schoon helder zwembadwater beter kunt kiezen voor een iets krachtigere pomp die binnen 3 uur al het water rondpompt.

De juiste Intex filterpomp kies je aan de hand van de inhoud van het zwembad. Je deelt hiervoor het aantal kubieke meters water dat in je zwembad past door het aantal uur dat het water moet worden rondgepompt. Hierdoor weet je precies hoeveel kubieke meter water de pomp minimaal moet kunnen pompen.

Een voorbeeld met maximaal 3 uur rondpomp tijd:

Je hebt een zwembad van 20m3, dan heb je een Intex zwembadpomp nodig van minimaal 20:3 = 6,7m3/h

Met m3/h wordt bedoeld het aantal kubieke meter per uur dat de pomp rondpompt.

Een voorbeeld met maximaal 4 uur rondpomp tijd:

Je hebt een zwembad van 20m3, dan heb je een Intex zwembadpomp nodig van minimaal 20:4 = 5m3/h

Hieronder lees je de gebruikerservaringen en kritische reviews over de verschillende Intex zwembadpompen.

Intex Zwembad Filterpomp Bovengronds 9463 Liter Per Uur

Intex Zwembad Filterpomp Bovengronds 9463 Liter Per Uur EAN-0078257306473

Kleine zwembaden van Intex hebben vaak het probleem dat er een te lichte zwembadpomp wordt geadviseerd of meegeleverd. We praten dan over de prijsklasse tot plusminus 160 euro. Met dergelijke pompen is het dan ook lastig om je zwembad goed schoon te houden. Heb je geen zin om de hele …

Read More »

Intex Zandfilterpomp Bovengronds 4000 Liter Per Uur Review

Intex zandfilterpomp 4000 Liter Per Uur - EAN 0078257306497

Kleine zwembaden hebben een constante water circulatie nodig, ook op momenten dat je niet filtert. Het circuleren van water is een standaard onderdeel van het schoon houden van het zwembadwater. Momenteel zijn er talloze zwembadpommp merken en modellen op de markt waardoor het vinden van de juiste pomp ontzettend veel …

Read More »