Breaking News
Home >> Energiezuinige zwembadpomp

Energiezuinige zwembadpomp

Het hebben van een groen zwembad is helemaal de trend. En uiteraard bedoel ik daarmee niet een zwembad vol met alg en andere vieze troep in je water. Maar wanneer je met “groen” doelt op eco-friendly, dan is dat zeker iets  dat zwembad eigenaren zouden moeten proberen na te streven in hun eigen achtertuin.

Energiekosten besparen met energiezuinige zwembadpomp

Al is het alleen maar om het feit dat je er geld mee bespaart. Energiezuinige zwembadpompen betalen zichzelf dubbel en dwars terug doordat je je energiekosten enorm verlaagt. En deze lagere energierekening heb je jaar op jaar profijt van. Daarnaast kan je nog een aantal andere simpele dingen doen om de kosten van je eigen zwembad nog verder te verlagen. Zo kan je kiezen voor een zwembadpomp met variabele snelheid of een zwembadzeil. Ook is het een goede gewoonte om de zwembadverwarming op een lagere stand te zetten wanneer je het zwembad niet gebruikt. Met deze eenvoudige stappen die iedereen kan toepassen kan je de onderhoudskosten van je zwembad vaak wel tot 70% reduceren.

Verlagen van je energiekosten en water besparen

Grotendeels van het warmteverlies – plusminus 95% – gebeurt aan oppervlakte van het water. Dit komt met name door verdamping van het water. Door gebruik te maken van een zwembadzeil voorkom je warmteverlies en tegelijkertijd zorg je ervoor dat het zwembadwater niet kan verdampen. Een bijkomend voordeel is dat je daardoor ook minder chloor en andere chemische reinigingsmiddelen voor je zwembad hoeft te gebruiken. Een energiezuinige multispeed zwembadpomp kan daarnaast het stroomverbruik ook flink verlagen; in sommige gevallen wel tot 65% over het totale stroomverbruik.

Energieverbruik verder verlagen

Je kunt een lager energieverbruik verder stimuleren en tegelijkertijd een aangename watertemperatuur behouden door te kiezen voor een kleinere zwembadpomp, een het kopen van een energiezuinige zwembadpomp of door de pomp minder (lang) aan te zetten. Gemiddeld bespaar je met een energiezuinige zwembadpomp zo’n 30 tot 45 procent op je energieverbruik vergeleken met een standaard pomp.

Ook het seizoen speelt daarbij een belangrijke rol. Zwembadpompen zijn tegenwoordig verkrijgbaar als two-speed, four-speed en multispeed modellen. Doordat je de snelheid en de kracht van de zwembadpomp kunt reguleren kan je een hoop geld besparen. Voor een lager energieverbruik gebruik je een lagere snelheid bij een dagelijks gebruik, en een krachtigere stand voor een mindere frequente of grotere schoonmaak van je zwembad.

De nieuwere types zwembadpompen zorgen ook dat het water meer circuleert in het zwembad. Door water circulatie hoeft de zwembadpompfilter namelijk minder te werken waardoor je nog meer energiekosten bespaart.

Not Found

Apologies, but the page you requested could not be found. Perhaps searching will help.